Home


Hoe maak je dat nou?

Hoe maak je dat nou? Dat is wat veel mensen zich afvragen wanneer ze weer eens een beadembroiderycreatie van me zien! Daarom hier een uitleg met foto’s.

hoe maak je dat 1Allereerst leg ik natuurlijk alles klaar op en rond mijn kralenmatje.
hoe maak je dat 2Nadat alles klaar ligt, begin ik met het uitknippen van een stukje stiff stuf. Dit moet wat groter zijn dan de steen die je er op wilt plakken, omdat het wat krimpt met het erop zetten van de kralen.
Hier laat ik aan de achterkant een stukje open omdat de steen dusdanig mooi is dat het ook leuk is om de achterkant te zien.
hoe maak je dat 3Op dit stukje stiff stuf plak je vervolgens de steen en dan kan het echte werk beginnen, namelijk het borduren van de kralen rondom de steen. hoe maak je dat 4Na de eerste ronde doe je nog een aantal rondes net zolang totdat de steen goed 'ingepakt' is en niet meer los kan schieten.
hoe maak je dat 5Het resultaat ziet er dan als volgt uithoe maak je dat 6Omdat je de kralen er op hebt geborduurd, zie je aan de achterkant van het werk de draden zitten, wat natuurlijk niet mooi is. Daarom ga je de achterkant afwerken met een stukje ultra-suede in een bijpassende kleur. Ook dit wordt dan weer op maat geknipt.

hoe maak je dat 7Dan plak je de steen er weer op.

 

 

hoe maak je dat 8an is het moment gekomen om de buitenranden af te werken. Hierbij borduur je door middel van kraaltjes het stiff stuf en ultra-suede aan elkaar. Er ontstaat dan een mooie rand die je op allerlei manieren nog leuker en mooier kan maken!
hoe maak je dat 9
hoe maak je dat 10Tenslotte nog een mooie ketting eraan en af is je creatie!