Wat is beadembroidery?


1408125256 469 thBeadembroidery betekent letterlijk "borduren met kralen". Het is een techniek waar ontzettend veel in mogelijk is en waarbij je allerlei kleine en grotere voorwerpen kan gebruiken, zoals schelpjes, kralen in de vorm van bloemetjes of blaadjes, kant, edelstenen, parels etc. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een of meerdere cabochons in verschillende groottes. Een cabochon is een soort kraal, maar dan zonder rijggat en met een platte achterkant, zodat je die ergens op kan lijmen. Deze kan dan vervolgens met kleine kraaltjes, ook wel rocailles genoemd, omrandt worden op verschillende manieren. De mogelijkheden zijn oneindig!


Hoe maak je dat nou?

Hoe maak je dat nou? Dat is wat veel mensen zich afvragen wanneer ze weer eens een beadembroiderycreatie van me zien! Daarom hier een uitleg met foto’s.

hoe maak je dat 1Allereerst leg ik natuurlijk alles klaar op en rond mijn kralenmatje.
hoe maak je dat 2Nadat alles klaar ligt, begin ik met het uitknippen van een stukje stiff stuf. Dit moet wat groter zijn dan de steen die je er op wilt plakken, omdat het wat krimpt met het erop zetten van de kralen.
Hier laat ik aan de achterkant een stukje open omdat de steen dusdanig mooi is dat het ook leuk is om de achterkant te zien.


Lees verder